ít  Pieterpad

24e etappe: Pey - Sittard 18km

dd: za 13-okt-07

Eindelijk maken we weer tijd om een etappe te wandelen.
Onder een blauwe hemel vertrekken we bij het punt van vorige keer bij St.Joost en na ca 3 km zijn we op het startpunt in Pey van etappe 24. Via het plaatsje Slek komen we bij de spoorlijn en hier missen we een van de spaarzaam aangebrachte route aanduidingen. We wandelen langs het oude rangeerterrein in Susteren en zien de hoe de moderne burger goedkoop van zijn vuil af komt. De sloot ligt over 1 km vol met gevulde vuilniszakken, zakken met pampers, keukenkastjes, ander houten en plastic spul, vele flessen etc.
Op de weg naar Heide-Susteren maakt een oplettende buurtbewoner ons erop attent dat we niet de route van het Pieterpad volgen, wat we ook al even weten, maar nu dus zeker. Bij het recreatiepark Hommelheide is de route verlegd en zeer miniem gemarkeerd. We volgen de route vanaf de stafkaart uit het boekje, wat onontbeerlijk is, zoals ook nu weer blijkt.  Ook in het natuurgebied IJzerenbosch is de route niet volgens het boekje gemarkeerd, maar daarom is de natuur niet minder mooi op deze fraaie zonnige herfstdag. Vlak voordat we Susteren naderen is er een leuk terrasje met een hele kaart aan voeding. We kiezen voor de "soep van de dag" en een koffie met Amaretto of Grand Marnier. Heerlijk na zo'n 12km lopen.
Nu volgt de route enige tijd de spoorlijn en na een lus door het bos komen we westelijk van de spoorlijn bij Nieuwstadt. Hier ontmoeten we 4 andere PP-genieters. Ze komen uit Groningen en wandelen zo nu en dan een willekeurige route.
Bij Nieuwstadt zouden we de Rijksweg moeten oversteken, maar hier staat de route met een kruis gemarkeerd en dus niet toegankelijk. Geen andere aanduiding is te vinden, wel dat er een nieuwe weg is aangelegd, waardoor e.e.a. is of wordt gewijzigd. We volgen wederom de stafkaart van het PP-boekje en lopen een eind verder richting Limbricht, waar een mooi kasteel staat. Nog even een bezoek aan de fietswereld van Math Salden en verder naar het eindpunt: NS te Sittard. Ook op dit stuk etappe zijn de markeringen zeer spaarzaam en zonder het kaartje is de route niet te volgen.
Opnieuw een stapje dichter bij het eindpunt, enkele fraaie stukjes gewandeld op deze zonnige dag, maar we hebben te veel op het asfalt gelopen en de route is ronduit slecht gemarkeerd.

 

 

 

 

 

 

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

'n beschrijving

' n beschrijving

'n beschrijving

 

etappes Zuidelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 Noordelijk Traject
14 Vorden - Doetinchem
15 Doetinchem - Hoch Elten
16 Hoch Elten - Millingen
17 Millingen - Groesbeek
18 Groesbeek - Gennep
19 Gennep - Vierlingsbeek
20 Vierlingsbeek - Swolgen
21 Swolgen - Venlo
22 Venlo -Roermond
23 Roermond - Pey
24 Pey - Sittard
25 Sittard - Strabeek
26 Strabeek - Maastricht
27

Maastricht - Pietersberg

  IJzeren Bosch
  IJzeren Bosch in Susteren
  kasteel Limbricht
kasteel Limbricht kerk/kasteel Limbricht

 

 home     e-mail sturen