t  Pieterpad

23e etappe: Roermond - Pey 21km

dd. zaterdag 27-jan-07

Pas vanochtend besluiten we om vandaag te gaan wandelen. Per auto naar het station in Echt om dan per bus naar het station in Roermond te reizen. Er rijden vandaag wegens werkzaamheden geen treinen tussen Sittard en Roermond. Na een bakje koffie en een lekker broodje bij "n De Kroon" lopen we de stad uit en passeren de nu overvolle Roer. De route gaat langs het Indie monument en een mooi park, waar de storm behoorlijk wat grote bomen geveld heeft. Als we het spoor oversteken kruist de route de nieuwe A73 in-aanleg. Eigenwijs als we zijn lopen we het nieuwe trac op en over het vers opgehoogde papperige talud. De mooie wandelschoentjes tot aan de veters onder de bagger belanden we weer op de wat oudere en hardere zandwegen.
Het pad brengt ons bij St.Odilienberg, met een prachtige in het zonnetje op een hoogte gelegen dorpskerk naast een priorij. NB. een priorij is een soort dependance van een klooster. De paden door de bossen van het landgoed Het Sweeltje zijn op vele plekken erg modderig en ook hier heeft de zware storm van 18 jan zijn sporen nagelaten. Her en der liggen de afgeknakte bomen in het bos of over het pad.
In Montfort slaan we de bakker met een tafel voor koffie met gebak helaas over en zoeken naar een kop soep. Maar alle moeite is tevergeefs. Er is (nog) geen horeca open en we besluiten om door te lopen zonder pauze. Achteraf niet zo'n slimme zet. Je lichaam verdient verzorging en daar hoort ook een rustpauze bij.
Net buiten Montfort ligt een mooi jachtslot naast een rune en de route voert ons langs de rand van een bos met uitkijk over een weids open landschap, Het Grootbroek. Helemaal solitair staat een grote boom met een enorme maretak als bewoner.
Omdat het een beetje miezert en we eigenlijk op onze tandjes lopen besluiten we om de korste weg naar het station in Echt te lopen. Achteraf is deze afkorting door St.Joost en Hingen 2.5 km korter. Volgende keer beginnen we op dit laatste punt.
Opnieuw weer een mooie route met flink wat zonnige periodes, maar met een guur windje. 

 


 

 

 

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

 

 

etappes Zuidelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 Noordelijk Traject
14 Vorden - Doetinchem
15 Doetinchem - Hoch Elten
16 Hoch Elten - Millingen
17 Millingen - Groesbeek
18 Groesbeek - Gennep
19 Gennep - Vierlingsbeek
20 Vierlingsbeek - Swolgen
21 Swolgen - Venlo
22 Venlo -Roermond
23 Roermond - Pey
24 Pey - Sittard
25 Sittard - Strabeek
26 Strabeek - Maastricht
27

Maastricht - Pietersberg

de Roer Indie monument
park met stormschade TV toren
hoeve Boschberg St.Odilienberg
St.Odilienberg ruine-jachtslot Montfort
maretak stormschade

 

 

 home     e-mail sturen