t  Pieterpad

22-a  etappe: Venlo - Reuver 20km

dd. zondag 22-jan-06

Omdat deze etappe de langste van het hele Pieterpad is, knippen we deze in 2 delen. Parkeren bij het NS station in Reuver is op deze donkere zondag geen probleem. In Venlo op het station beginnen we na een kop koffie met vlaai aan de route. Over de Kaldenkerkerweg en Vierpaardjes naar het buitengebied van de stad. Veel wandelaars (met honden) en ATB-ers komen we tegen op onze route. Na het Jammerdal (bekend van een Carnavalsliedje) lopen we door Egypte, een smal pad met veel omgevallen bomen. De route loopt achter langs de speeltuin Klein Zwitserland in Tegelen binnen. Via een wirwar van straten verlaten weer bebouwd gebied en lopen richting Duitse grens.  Ook nu weer veel mensen met honden en sportievelingen te voet of op hardlopers. Bij grenscafe Maalbekerhohe is het druk met veel blaffende honden. Het lijkt wel een kyno-club, maar het is een familie van hondenliefhebbers.
We lopen nu pal op en soms over de grens. Als Truus iets vooruit is gelopen ziet ze 3 everzwijnen het pas kruisen. Ik kan nog net de laatste bruine rug over het pad zien vluchten. Toch een bijzondere gebeurtenis.
Verder richting Witte Stein bij Reuver loopt het pad op de steilrand. Toch zo'n 20 meter hoogteverschil tussen Nederland en Duitsland. Op de hoogte bos en het laagland is cultuurland. Onder aan de heuvel zijn vennetjes om het afkomend water te bergen.  Erg mooi !
Bij cafe De Grens (bij het afgebrande rest. Witte Stein) wordt gepauzeerd voor een kop soep. Onze mede PP lopers, die een eind voor ons liepen, hebben helaas de varkens gemist. Zij vervolgen hun route weer als wij aan onze soep beginnen.
Na de warme break, lopen we nog enkele km's tot het einde van het 3e deeltraject van deze route, waarna we terugkeren naar het station in Reuver. Een gure wind waait in het open landbouwgebied en eigenwijs als we zijn willen we niet omlopen en dus klunen we over het in aanbouw zijnde talud van de A73.  Met allerlei pijntjes en ongemakjes arriveren we bij onze auto, met zo'n 21km op onze teller.  De hele dag is het triest en donker weer. Zelfs een drup neerslag hebben we gevoeld. Wat kan een straaltje zon alles veel positiever doen voelen. Maar toch weer een mooie route gelopen door de natuur tussen Venlo en Tegelen en op de grens naar Reuver.
De gebruikelijke frites wordt ditmaal genomen bij een kraam in Tegelen.

 

 

 

etappes Zuidelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 Noordelijk Traject
14 Vorden - Doetinchem
15 Doetinchem - Hoch Elten
16 Hoch Elten - Millingen
17 Millingen - Groesbeek
18 Groesbeek - Gennep
19 Gennep - Vierlingsbeek
20 Vierlingsbeek - Swolgen
21 Swolgen - Venlo
22 Venlo -Roermond
23 Roermond - Pey
24 Pey - Sittard
25 Sittard - Strabeek
26 Strabeek - Maastricht
27

Maastricht - Pietersberg

   
   De Buddha aan de Kaldenkerkerweg en Jammerdal
 
eenden boven de Ulingsheide
      
pad door Egypte
     
even broodjespauze bij Belfeld

   

paddo-stammetjes en de steilrand

 

t  Pieterpad

22-b etappe: Reuver - Roermond 15km

dd. zaterdag 04-nov-2006

Eindelijk na 10 maanden pakken we de draad weer op en lopen vandaag deel 2 van de langste etappe van het PP. We parkeren de auto bij het station in Reuver en trappen op de meegenomen fietsen naar de laatste boerderij aan de Muiterijweg. Vanaf hier lopen we het 2e deel naar Roermond.
De route loopt door de bossen over de steilrand hier net in het Duitse. Een mooi glooiend parcours door herfstkleuren en met een mooi zonnetje. Het is erg stil en we zien maar een paar mensen, waaronder ook een groep van 4 Pieterpadders.
De meeste paddestoelen zijn over hun mooiste 'zijn' heen, maar zo af en toe is er nog een fraaie te spotten.
Bij Swalmen zijn we weer in Nederland en steken met een bruggetje de Swalm over en lopen dan langs de velden naar Boukoul. Hier trapt het locale dames voetbal 11tal een balletje. Via Asenray komen we bij de wegwerkzaamheden van de A73 bij Roermond.
Helaas zijn de horeca punten, die in het boekje staan aangegeven op dit tijdstip nog en in dit seizoen al dicht. Zowel bij cafe de Bosrand in Swalmen als bij de frituur in Asenray vinden we de deur op slot. Maar het loopt zich vandaag prettig en we arriveren dan ook al even na 12 uur in Roermond. Het is nog dan nog ca 3 km lopen naar het station. Bij een broodjeszaak nemen we een lekkere kop tomatensoep en om 14:30uur stappen we in de trein naar Reuver. Dan per auto naar de grens om de fietsen nog op te halen. Met de boerin waar we de fietsen hebben gestald maken we nog een praatje om daarna weer huiswaarts te rijden.

Opnieuw een mooie wandeling door mooie natuur.

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

 

etappes Zuidelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's
0 Noordelijk Traject
14 Vorden - Doetinchem
15 Doetinchem - Hoch Elten
16 Hoch Elten - Millingen
17 Millingen - Groesbeek
18 Groesbeek - Gennep
19 Gennep - Vierlingsbeek
20 Vierlingsbeek - Swolgen
21 Swolgen - Venlo
22 Venlo -Roermond
23 Roermond - Pey
24 Pey - Sittard
25 Sittard - Strabeek
26 Strabeek - Maastricht
27

Maastricht - Pietersberg

  
paddo's en herfst
  
glooiing en herfst

  

paddo's en paarden

  

de Swalm

n van de herten in een weiland

 

 home     e-mail sturen