ít  Pieterpad

19e etappe: Gennep - Vierlingsbeek  17km

donderdag 29-sep-2005

Na een lange PP pauze (vanaf 9-jan) hebben we vandaag de euvele moed genomen, om ondanks de minder goede weersvooruitzichten toch te gaan wandelen. Per trein van Vierlingsbeek naar Boxmeer en met het busje naar Gennep. Eerst natuurlijk koffie en daarna met een mooi zonnetje aan de wandel. Langs de Augustinus stichting in Gennep en door de bossen van Heijen naar het tunneltje onder de A77. (Dit moet even op de akoestiek worden getest). De route gaat verder richting Afferden en wordt erg mooi. Eerst de heidevelden, welke gediend hebben voor de cover van het wandelboekje en door het erg mooie natuurreservaat "Het Quin". Dit is echt een juweeltje ! De flinke hoogteverschillen bieden uitkijkjes over de vennen> Erg mooi. Hier leven de runderen en andere grazers, welke je volgens het routeboekje kunt ontlopen, maar het reservaat is een echte aanrader. 
Net voor de bebouwde kom van Afferden, na zo'n 10km gelopen te hebben gaan we aan bij Wim en Anja. Een erg aardige mevrouw die niet om een praatje verlegen zit, biedt koffie met gebak of soep uit eigen keuken aan. Net als we onze bestelling hebben gedaan, begint het flink te regenen. 
Als we de bestelde soep met lekker geroosterd brood met kruidenboter hebben verorberd en nog een tijd met Ans hebben gekletst, vervolgen we onze route langs de grote dorpsvijver van Afferden. Hier drijven op veilige afstand enkele zwarte zwanen. 
Het pontveer over naar het Brabantse. Nu volgt het Maasheggen landschap. De weilanden zijn met gevlochten heggen omheind. Verderop loopt de route nog door een bos. Het eindpunt komt in zicht en het blijft een beetje regenen. Dan weer eens bijna droog dan valt het natte weer behoorlijk. En er staat veel wind. Gewoon herfst dus. 
In Vierlingsbeek lopen we beiden een beetje op reserve. Hebben we toch te weinig loopconditie ?  

 

 

 

 

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

etappes Zuidelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 Noordelijk Traject
14 Vorden - Doetinchem
15 Doetinchem - Hoch Elten
16 Hoch Elten - Millingen
17 Millingen - Groesbeek
18 Groesbeek - Gennep
19 Gennep - Vierlingsbeek
20 Vierlingsbeek - Swolgen
21 Swolgen - Venlo
22 Venlo -Roermond
23 Roermond - Pey
24 Pey - Sittard
25 Sittard - Strabeek
26 Strabeek - Maastricht
27

Maastricht - Pietersberg

 
cover van PP-boekje Zuid.
 
natuurreservaat "Het Quin"
de herfst breekt aan
een van de 2 paartjes zwarte zwanen - Afferden
 
rust bij Wim en Anja en het veerpont in Afferden

 

 

 home     e-mail sturen