ít  Pieterpad

18e etappe: Groesbeek - Gennep 15km

zondag 09-jan-2005

Alweer een prachtige zonnige dag. Dus wandelweer. 
Per auto naar Gennep en per bus via Nijmegen naar Groesbeek. Een prima verbinding op dit zondagse uur. Eerst koffie bij de Oude Molen in Groesbeek en dan de route, te beginnen via de Panoramaberg. Een stevig klimmetje in Groesbeek. 
Vanaf de molen bij de rotonde naar Bredeweg begint officieel de route van vandaag. Dit is meteen te merken aan de slecht zichtbare markeringen. Het is zoeken, maar met de kaart en beschrijving in het boekje is het te doen. Een prachtige wandeling over heuvels en door dalen. En hier en daar een mooi uitzicht over de glooiingen van dit stuwwallen gebied. Het bos van de st. Jansberg is heel erg mooi met de grote hoogteverschillen en de meertjes. Vanuit Milsbeek wordt vandaag een wandeltocht georganiseerd en we zijn dan ook niet de enige wandelaars van vandaag. Op vele plekken ligt de modder enkelhoog en het is manouevreren langs de bagger. Maar als het zonnetje zo mooi schijnt is het onbegrijpelijk dat het 9 januari is.
Bij restaurant de Diepen staat een handwijzer naar Pieterburen 324 km en Pietersberg 162 km. M.a.w. we zijn op 2/3 van het PP. 
Na een lekkere kop soep lopen we verder op de Duitse grens. Links de steilwal met het Duitse Reichswald en rechts de uitgestrekte landerijen van Ottersum. Als we het pad op de grens verlaten, wandelen we 4km op een vrij drukke weg naar Gennep. Niet mooi, veel verkeer en de frisse ZW-wind op kop. 

Om 14:45uur zijn we in Gennep en zijn totaal 3,5uur onderweg geweest vanaf Groesbeek. Opnieuw een erg mooie route op een flinke steenworp afstand van huis. Goed om te onthouden voor een zomerse wandeling als alles groen is. Met het intensieve zonnetje van vandaag weer een prachtige etappe.

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

etappes Zuidelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 Noordelijk Traject
14 Vorden - Doetinchem
15 Doetinchem - Hoch Elten
16 Hoch Elten - Millingen
17 Millingen - Groesbeek
18 Groesbeek - Gennep
19 Gennep - Vierlingsbeek
20 Vierlingsbeek - Swolgen
21 Swolgen - Venlo
22 Venlo -Roermond
23 Roermond - Pey
24 Pey - Sittard
25 Sittard - Strabeek
26 Strabeek - Maastricht
27

Maastricht - Pietersberg

ricjting Groesbeek-Bredeweg

richting st.Jansbos

vanuit st. Jansbos

bij rest. de Diepen, aan begin st.Jansberg

 

 home     e-mail sturen