ít  Pieterpad

15e etappe: Doetinchem - Elten 19 km

dd. do 16-sep-2004

Via Emmerich rijden we naar 's Heerenberg en parkeren onze auto bij Super de Boer. Over de weekmarkt lopen we naar de bushalte en bussen naar Doetinchem station.  Het startpunt van deze etappe ligt in de stad en Truus moet/wil eerst plassen. We lopen een lunchroom binnen en daar zitten heel, heel, heel toevallig,,,,,,, Truus haar zus Paula met eega Harry aan de koffie. Zij zijn met de trein ook net gearriveerd en Paula moest ook nodig. Als we dit hadden afgesproken hadden we dit niet zo kunnen regelen. Natuurlijk lopen we de route vandaag gezamenlijk. 
Met z'n viertjes lopen we Doetinchem uit en steken de Oude IJssel over en komen al gauw op een industrieterrein in ontwikkeling. Na het oversteken van de A18 komen we bij het dagrecreatieterrein Stroombroek en het speelpark "Land van Jan Klaassen".  We wandelen langs de verlaten waterkant en raken van de route af. Achter de parkeerplaats lopen we langs een andere recreatieplas en geraken weer terug op de route. Al snel komen we bij de bossen en het heuvelachtige terrein van het Montferland. De 1e klim gaat van 16 mNAP naar de top van de Hettenheuvel op 86 m. Een mooie uitdaging in ons vlakke landje. Het is prachtig zonnig weer na de koude nacht en morgen. De zon schijnt dan ook mooi door de loofbomen als we even over de top onderbreken voor een hapje en drankje. we kunnen plaatsnemen op een bank die net wordt verlaten door een groep jeugd.
We dalen af en klimmen weer op deze stuwwal uit de ijstijd.  Er zijn slechts enkele open plekken in dit mooie grote bos van de Achterhoek. Het bos wordt slechts 2x door een verkeersweg doorsneden.
De route van vandaag is duidelijk gemarkeerd met rood-witte likjes verf op de bomen. Bovendien hebben we vandaag 8 ogen om te zoeken naar het juiste pad.
Als we het geluid van de autoweg bij Emmerich kunnen horen, komen we aan bij de splitsing met het LAW-Noaberpad. Omdat de volgende etappe slechts 12 km is, hadden Truus en ik besloten om vandaag terug te lopen naar 's Heerenberg en de volgende keer weer te starten bij 's Heerenberg. Op dit punt nemen we dan ook afscheid van onze zwager en zus/schoonzus. Zij lopen naar Elten verder over de Pieterpad route en wij gaan naar de auto in 's Heerenberg. 
Een gezellige wandeldag zo met z'n 4-ren met opnieuw weer prachtig wandelweer door dit mooie glooiende stukje NL.

 

 

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

 

etappes Zuidelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 Noordelijk Traject
14 Vorden - Doetinchem
15 Doetinchem - Hoch Elten
16 Hoch Elten - Millingen
17 Millingen - Groesbeek
18 Groesbeek - Gennep
19 Gennep - Vierlingsbeek
20 Vierlingsbeek - Swolgen
21 Swolgen - Venlo
22 Venlo -Roermond
23 Roermond - Pey
24 Pey - Sittard
25 Sittard - Strabeek
26 Strabeek - Maastricht
27 Maastricht - Pietersberg
bossen Monferland
bossen Monferland
bossen Monferland

 

 

 home     e-mail sturen