ít  Pieterpad

14e etappe: Vorden - Doetinchem 26 km

dd. do 15-jul-2004

Deze donderdag belooft droger te blijven dan de afgelopen dagen in deze natte periode hartje zomer 2004. Dus wordt er gewandeld op een vrije dag. 
Van het station in Doetinchem reizen we met de bus naar Vorden. Hier starten we de zuidelijke helft van het Pieterpad bij het prachtige kasteeel van Vorden, nu in gebruik als gemeentehuis. Op dit mooie punt kruist ook het LAW met dezelfde rood-witte markeringen als onze PP-route, zodat we prompt verkeerd lopen. Na enkele km's zijn we weer terug op ons pad. Bij het gehucht Linde na 6km zou een koffiehuis zijn, maar helaas is dit gesloten. Een bordje met de opmerking dat er op nr. 18 wel koffie is voor Pieterpadders, laten we voor wat het is. We hebben immers gezorgd onafhankelijk te zijn en voldoende proviand mee te torsen.
Opmerkelijk vandaag zijn de verschillende 5, 6 en zelfs EEN 7sprong bij Huize Zelle op het gelijknamige landgoed.  Na het gehucht Varssel passeren we een kampeerboerderij. Hier willen we een kop koffie nemen, maar een Christelijke Liederen zingende groep mensen, weerhoudt ons om hier te rusten. Bang dat ons een bekering wordt aangedaan. Een eind verderop komen we bij Camping het Zonnetje. Het restaurant is een oase van rust. Merkwaardig zo midden in de maand juli. De vriendelijke mevrouw meldt dat dit op de route Vorden - Doetinchem eigenlijk de 1e horeca gelegenheid is en de Pieterpad lopers dan ook echt toe zijn aan een kop koffie o.i.d.
Als we weer verder lopen, vallen enkele druppels uit de donkere hemel. De hele dag is het zwaar tot zeer zwaar bewolkt en dreigt het elk moment te gaan regenen. Ook nu weer, valt er eigenlijk geen neerslag van betekenis. 
In het dorp Zelhem pauzeren we zelfs buiten op het terras met een kop heerlijke soep. Als we verder lopen, missen we weer een PP-markering en wandelen te ver en te lang langs de drukke verkeersweg richting eindpunt. Omdat we beiden onze voeten en heupen voelen, willen we niet veel extra lopen om toch de exacte route te volgen en vervolgen onze eigen weg naar het station.
In Doetinchem wordt opnieuw gepauzeerd en om 18uur nemen we plaats achter een welverdiende bord frites. 
Het traject van vandaag voerde d
oor een mooi en afwisselend landschap. Bossen afgewisseld met boerderijen en 'staten'. Ook zijn we verschillende andere PP-wandelaars tegemoet gekomen op deze eigenlijk iets te lange route van 26km. Onverwachts goed wandelweer !

 

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

etappes Zuidelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 Noordelijk Traject
14 Vorden - Doetinchem
15 Doetinchem - Hoch Elten
16 Hoch Elten - Millingen
17 Millingen - Groesbeek
18 Groesbeek - Gennep
19 Gennep - Vierlingsbeek
20 Vierlingsbeek - Swolgen
21 Swolgen - Venlo
22 Venlo -Roermond
23 Roermond - Pey
24 Pey - Sittard
25 Sittard - Strabeek
26 Strabeek - Maastricht
27 Maastricht - Pietersberg
kasteel-Vorden (gemeentehuis)
kasteel Vorden (gemeentehuis)
doorkijkje bij Zelhem

 

 

 home     e-mail sturen