ít  Pieterpad

13e etappe: Laren - Vorden 15 km

dd. za 14-feb-2004

Op deze Valentijnsdag hebben we elkaar de route cadeau gedaan.
In Vorden per trein naar Zutphen en dan per trein naar Lochem. Als we op de bus staan te wachten bij station Lochem, rijdt de bus naar Deventer door, omdat we niet precies bij de bushalte staan en laat ons tweeen en nog een mevrouw verbouwereerd staan. Gelukkig komt de volgende bus een halfuur later. We wandelen even tot het centrum van Lochem en weer terug naar het station. Nu lukt de busstop wel.

In Laren eerst een kop soep en brood, waarna we beginnen aan de wandeling. Mooi grijs wandelweer, met ca 10 oC en weinig wind. 
Even buiten Laren hebben de bewoners een leuke kleine afkorting gemaakt met een duidelijk bord voor de Pieterpadders. Al na enkele km's ligt het 1e kasteel, staate of huize van deze etappe. Huize Ross, ietwat verscholen en volgens de borden is er ook een atelier.  Na de oversteek over het Twentekanaal en de Berkel lopen we door de bossen van Velhorst. Na de oversteek van rijksweg 346 komen we in landgoed Hackfort. Hier zijn door het jaar geleide rondwandelingen van o.a. het radioprogramma "Vroege Vogels", waarvan enkele met ontbijt. Mooie bossen in dit gebied.
Het valt ons op dat er veel bomen staan, waarin de klimop welig tiert. Slechts enkele takken komen uit de ook 's winters groen blijvende en wurgende klimplant. 
Onze route gaat langs het prachtig gelegen huize Het Enzerinck en even verder het mooie kasteel Den Bramel. We lopen over de statige oprijlaan van het kasteel weg richting Vorden, het einde van onze route. Het echte eindpunt van vandaag is bij kasteel Vorden, even buiten het dorp. Op afstand ligt dit fraaie kasteel daar heel mooi te zijn en fungeert tegenwoordig als gemeentehuis van Vorden.  Een markering geeft aan dat we het 1e deel ofwel het Noordelijke deel van het Pieterpad hebben gehad. Een echte mijlpaal op 232km van Pieterburen en 256km van de Pietersberg.

Na de gebruikelijke frites tractatie, rijden we weer huiswaarts richting Limburg.
Opnieuw een mooie route door een deels open landschap met prachtige boerderijen, staaten en kastelen.

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

  etappes Noordelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 't Pieterpad
1 Pieterburen - Winsum
2 Winsum - Groningen
3 Groningen - Zuidlaren
4 Zuidlaren - Rolde
5 Rolde - Schoonlo
6 Schoonlo - Sleen
7 Sleen - Coevorden
8 Coevorden - Hardenberg
9 Hardenberg - Ommen
10 Ommen - Hellendoorn
11 Hellendoorn - Holten
12 Holten - Laren
13 Laren - Vorden
14 Zuidelijk Traject
Huize Ross - Laren
 
klimop in de bomen
Huize Het Enzerinck - Vorden
kasteel Bramel - Vorden

 

 

 home     e-mail sturen