ít  Pieterpad

12e etappe: Holten - Laren 15 km

dd. zo 18-jan-2004

Het KNMI voorspeld een droge dag, dus moet er gewandeld worden. Het Openbaar Vervoer is ook niet alles. Loopt er op zaterdag een bus rechtstreeks van Laren naar Holten, op zondag moet er via Deventer gereisd worden, een omweg van 45 minuten.
In Holten starten we met een mooi zonnetje. Echt wandelweer. Zonde als we niet gegaan waren.  Net buiten Holten is het landschap nog steeds een beetje glooiend, wat erg mooi is. 
Enkele km's verder komen we bij de Schipbeek. Deze brede beek wordt aan beide zijden geflankeerd door een dijk met beukenlanen. Echt een plaatje ! Als we de beek op het eerstvolgende bruggetje oversteken komen we langs boerderij de Stobbe. De bewoners hebben hier speciaal voor wandelaars en fietsers een zelfbediening voor koffie, thee, soep en ijs gemaakt. In goed vertrouwen staan de geldpotjes op tafel. De vele gastenboeken staan vol lof over dit nobele initiatief. 
We lopen verder door een weids landschap met enkele verspreid liggende boerderijen. Een ervan draagt de alleszeggende naam "Ruimzicht".  Hier kruisen we ook de grens van Overijssel met Gelderland en zijn we in de 4e provincie van Nederland.
Dan komen we op landgoed Verwolde. Een bos dat onderbroken wordt door percelen met enkele boerderijen. Ze hebben allen groen-gele luiken, aldus behorende tot het landgoed. Het Huis Verwolde zelf ligt omgeven door grachten te baden in het januari zonnetje. Het complex met tuinen rondom maakt het tot een mooi "buiten".  In de buurt, even van de route staat ook "de Dikke Boom". Het schijnt de dikste in omvang (7,5meter) van Nederland te zijn.
Hierna wordt het Pieterpad een echt pad en slingert langs de landerijen naar Laren. Ondanks de vele regen van de laatste dagen, zijn de paden goed te bewandelen en was deze dag weer een mooie etappe in het lange Pieterpad.

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

 

 

  etappes Noordelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 't Pieterpad
1 Pieterburen - Winsum
2 Winsum - Groningen
3 Groningen - Zuidlaren
4 Zuidlaren - Rolde
5 Rolde - Schoonlo
6 Schoonlo - Sleen
7 Sleen - Coevorden
8 Coevorden - Hardenberg
9 Hardenberg - Ommen
10 Ommen - Hellendoorn
11 Hellendoorn - Holten
12 Holten - Laren
13 Laren - Vorden
14 Zuidelijk Traject

boerderij bij Huis Verwolde

Huis Verwolde

 

 

 home     e-mail sturen