ít  Pieterpad 

9e etappe: Hardenberg - Ommen 22km

dd. ma 09-jun-2003

Na enkele erg warme dagen belooft het vandaag na het felle onweer van gisteren iets koeler te blijven. We vertrekken om 06:45uur van huis en halen nog net de trein van 08:10uur in Ommen. We lopen door een uitgestorven Hardenberg, helaas geen koffie !!, naar het startpunt aan de brug over de Vecht, 08:30uur. In de buitenwijken van Hardenberg zijn de markeringen hier en daar niet zo best te vinden en is het af en toe zoeken. Buiten de bebouwing lopen we door een open landschap. Er staat wat wind en onze trui komt goed van pas. Een oude rivierarm van de Vecht is een klein natuurreservaat geworden, begroeid met een tapijt van gele bloemetjes. 
Rheeze is de eerste buurtschap van vandaag en een klein openlucht museum van oude boerderijen rondom de Rheezerbrink. Helaas geen horeca, waarvoor we al gewaarschuwd waren door Lia en Ruud uit Nijmegen. De andere PP-lopers die deze site lezen. Gelukkig is even verderop camping de Vechtstreek. Deze kindercamping heeft wel horeca, maar helaas voor ons pas vanaf 11 uur, zodat we genoegen nemen met een pakje chocomel uit de kampwinkel, zoals het voor kinderen ook hoort. De camping staat geheel in het teken van kinderen, met een sprookjes hal en feeŽn weide en een 12km lange gemarkeerde kinderfietsroute. Enkel de Heineken reclame is hier minder gepast. Maar ja kinderen zijn nooit alleen. Na een korte pauze en een behandeling met een pleister voor een beginnend blaartje bij Ger (1e) lopen we weer door. 
Vanaf hier loopt de route door bos en wordt er door de weinige wind truiloos gewandeld. De zon gaat nu en dan achter de wolken maar het is mooi wandelweer. Als we na een lange bosroute bij de Vechtbrug komen, is het verwarrend dat het bijkomende LAW pad ook wit-rood gemarkeerd is. Truus wil nl. rechtdoor en ik linksaf; ik loop meer op het kaartje dan op de markeringen. Na de Vecht passage (de rivier!!), passeren we enkele oude boerderijen in de buurtschap Junne. Een mooie koedrift, (ook zij willen een mooie route van huis naar weiland), slingert door het bos en langs de bosrand. 
Volgens de beschrijving is er aan de verharde weg een picknick bank en we hadden al besloten om daar even te pauzeren. Een vriendelijk fietsstel uit Coevorden zit hier ook en we maken een praatje. Helaas hebben zij geen koffie, ook slechts Chocomel.  
Na deze pauze komen we even verder bij de spoorlijn en hierna is de markering zo onduidelijk dat we enigszins  verdwalen in de omgeving van de Kameel. Een speelplek op een zandverstuiving. Als we na wat dolen over slingerpaadjes in een glooiend terrein weer bij een overweg op het "rechte pad" komen, ruiken we de koffie, want Ommen is vanaf hier nog 2km. 
Uiteindelijk arriveren we om ca. 14uur bij het station Ommen en wordt er koffie en soep besteld tegenover bij Wildzang.
Vandaag is het ons allebei wat zwaar gevallen op deze bosrijke etappe; cafeÔnedip?? of teveel activiteit te kort na elkaar? De warmte was volgens ons geen oorzaak.

 

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

 

  etappes Noordelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 't Pieterpad
1 Pieterburen - Winsum
2 Winsum - Groningen
3 Groningen - Zuidlaren
4 Zuidlaren - Rolde
5 Rolde - Schoonlo
6 Schoonlo - Sleen
7 Sleen - Coevorden
8 Coevorden - Hardenberg
9 Hardenberg - Ommen
10 Ommen - Hellendoorn
11 Hellendoorn - Holten
12 Holten - Laren
13 Laren - Vorden
14

Zuidelijk Traject

 

Rheeze 

bossen Ommen 
(de Heetdelle - Junnerweg) 

 

 home     e-mail sturen