ít  Pieterpad  

8e etappe: Coevorden - Hardenberg 20km

dd. za 03-mei-2003

Volgens het weerbericht zouden de opklaringen vanuit het zuidwesten komen. Dat wil dus zeggen dat ze in het noordoosten het laatst komen, wat dus ook zo was. Als we om 10uur in Coevorden per trein arriveren vallen er nog steeds enige druppels en er staat een harde wind en het is ca. 10 oC. Regen van geen betekenis, goed wandelweer.
We zijn niet de enige PP-wandelaars vandaag, het seizoen is kennelijk begonnen. 
Met een boog om Coevorden, door het open veld en over verharde wegen. Verschillende keren passeren we het kanaal en de autoweg. De route is blijkbaar gewijzigd, want onze beschrijving klopt niet met de bewijzerde route. Typische boerderijen, maar het landschap is gevarieerd, maar niet uitzonderlijk.
Na 10km komen we na een zig-zag over de waterkruising bij Haandrik, van het Vecht-kanaal en de rivier de Vecht in Gramsbergen. Een pittoresk en fraai gerestaureerd dorp. Mooie oude huizen en een klinkerbestrating. Bij de kerk een Pieterpad standbeeld, van een 4-tal wandelaars. Hier tegenover bij Harrish Inn pauzeren we met een kop soep. Een bruin cafe met een Ierse pub uitstraling. Het cafe is voor PP wandelaars schijnbaar erg voor de hand liggend, want er pauzeren diverse wandelschoenen met rugzakken. 
Meer info op:
http://www.gramsbergen.nl/
Na de onderbreking lopen we verder en komen langs het bejaardenhuis Welgelegen, wat uitziet op een mooi vijverpark met fontein. Verder ligt Ane op onze weg,  bekend dorpje van de kruiswoordpuzzels. Via de buurtschap Aneresch wandelen we ca. 500m door het bos. Het enige van vandaag op de route. Na het bos komen we aan de overzijde van de Vecht bij Hardenberg. In regenrijke periodes overstroomt de omgeving van Hardenberg. Daarom geeft de overheid de Vecht hier weer meer ruimte en laat de rivier weer meanderen in een breed gebied. De stadsbebouwing staat zodoende mooi aan het water.

In Hardenberg drinken we koffie en tracteren onszelf op frites voordat we naar huis rijden.
Vandaag geen opvallende route, door open landelijk gebied, met prima wandelweer.

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

 

 

  etappes Noordelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 't Pieterpad
1 Pieterburen - Winsum
2 Winsum - Groningen
3 Groningen - Zuidlaren
4 Zuidlaren - Rolde
5 Rolde - Schoonlo
6 Schoonlo - Sleen
7 Sleen - Coevorden
8 Coevorden - Hardenberg
9 Hardenberg - Ommen
10 Ommen - Hellendoorn
11 Hellendoorn - Holten
12 Holten - Laren
13 Laren - Vorden
14

Zuidelijk Traject

 

 

Pieterpad monument Gramsbergen

De ruimte aan de Vecht bij Hardenberg

 

 home     e-mail sturen