ít  Pieterpad  

7e etappe: Sleen - Coevorden 19km

za 22-maart-2003

Na de trein van Coevorden naar Emmen en de bus naar Sleen starten we met nog een ander stel de route van vandaag. Het is prachtig zonnig weer met een frisse bries uit het zuidoosten. Bijna de hele route gaat over geasfalteerde wegen. Geen bossen vandaag; het landschap agrarisch; open en ruim. Er wordt flink gemest zo te ruiken. Grote tractoren met mest-injecteer machines en/of blubbertonnen rijden over de akkers. Veel akkers zijn pas geploegd en ingezaaid of men is hiermee druk bezig.

We lopen langs 2 grote recreatiecentra: Ermerzand en Huttenheugte van Centre Parcs. Ook de spoorlijn wordt enkele malen gekruist. 
Na 9km komen we in Den Hool. Een mooie buurtschap met prachtige oude boerderijen. In een ervan is De Tovenaarsberg gevestigd. Een uniek hotel/theehuis ingericht in de stijl van heksen en tovenaars. Het theehuys is een lust voor het oog. Alles in het interieur heeft een relatie met heksen of magie. Een grote schatkist met sieraden en verkleedspullen voor kinderen. Heksen aan het plafond etc. Ze hebben enkele kamers in de aanbieding met namen als: Toverkamer, Trollenkamer, Heksensuite en Droomkamer. Een wandelroute "het Wichelaarstraject" is uitgezet over de Tovenaarsberg (de buurtschap).Na koffie met vliegentapijt of tovertrol (gebak) lopen we weer verder.
 
NB: Helaas is de Tovenaarsberg in sep 2008 totaal afgebrand.

We passeren Dalerveen met aan de rand van het dorp een kleine school. Weidse akkers en weilanden met schapen en natuurlijk lammetjes. Voeg daarbij het mooie weer en dan heb je "Het Voorjaar". De natuur gaat weer leven. Kieviten in de graslanden, kraaien en eksters op de uitkijk. Heerlijk !!

Even buiten Coevorden ligt het grote complex van de Huttenheugte van CentreParcs met op de achtergrond een milieubewust windmolenpark. 
Coevorden is een oud vestingstadje met een stervormige watergordel om het oude centrum. Veel nieuwbouw bij het station en winkelstraat. 
Om 15uur zijn we in Coevorden. Opnieuw een mooie wandeldag ! 

 

  etappes Noordelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 't Pieterpad
1 Pieterburen - Winsum
2 Winsum - Groningen
3 Groningen - Zuidlaren
4 Zuidlaren - Rolde
5 Rolde - Schoonlo
6 Schoonlo - Sleen
7 Sleen - Coevorden
8 Coevorden - Hardenberg
9 Hardenberg - Ommen
10 Ommen - Hellendoorn
11 Hellendoorn - Holten
12 Holten - Laren
13 Laren - Vorden
14

Zuidelijk Traject

kerktoren Sleen

hotel/theehuis Tovenaarsberg

buurtschap den Hool

 

 

Links: 

pieterpad.pagina

pieterpad.nl

 

 home     e-mail sturen