ít  Pieterpad

  etappes Noordelijk traject
klik op de naam voor een verslag en foto's

0 't Pieterpad
1 Pieterburen - Winsum
2 Winsum - Groningen
3 Groningen - Zuidlaren
4 Zuidlaren - Rolde
5 Rolde - Schoonlo
6 Schoonlo - Sleen
7 Sleen - Coevorden
8 Coevorden - Hardenberg
9 Hardenberg - Ommen
10 Ommen - Hellendoorn
11 Hellendoorn - Holten
12 Holten - Laren
13 Laren - Vorden
14

Zuidelijk Traject

klik op de foto's voor een vergroting

start van het Pieterpad

      

 het wierde-dorp Eenrum

     

Winsum

1e  Pieterburen - Winsum  11km   

vrij 01-november-2002

   Dit eerste weekend willen we starten met een dubbeletappe en zullen in Groningen overnachten. Als we om ca. 11uur in Winsum arriveren, informeren we op het station naar de verbindingen naar Pieterburen vanuit station Baflo. Het blijkt dat er slechts een regiotaxi besteld kan worden en die reserveert 1 uur om voor te rijden. Na 4 minuten per trein richting Roodeschool (het noordelijkste station van NL) moeten we ons 40 min in Baflo vermaken. Een ommetje door het dorp, een uitgebreid folders doorzoeken in de VVV en dan onze taxi. Voor Euro 4.20 worden we naar Pieterburen gereden.

Na een kop koffie met Groninger koek in het wapen van Hunzingo en een button van het Pieterpad gespeld op de rugzak, starten we in een grauwe grijze en kleine wereld. 
14:15uur. Het mist. Het zicht op het weidse landschap van noord Groningen is beperkt door de mist. Geploegde akkers liggen te wachten om met tarwezaad bezaaid te worden, afgewisseld met weiden, bevolkt met schapen. Er staat een stevige frisse bries. Het landschap is kaal, de enkele bomen staan eenzaam langs de wegen of sloten. Alle tegenliggers, fietsers zowel als automobilisten groeten, een goede gewoonte van het platteland. Na het mooie wierde dorp Eenrum, met een schilderachtig kerkje en dito straatjes, begint het te miezeren en de wind zit echt tegen op het lange jaagpad langs het kanaal richting Winsum.  Langzaam valt er meer neerslag en de wijde wereld wordt steeds kleiner door de mist. In Winsum bij herberg de Gouden Karper is de 1e etappe a 11km volbracht (16:15uur) en belonen we onszelf met een lekkere kop koffie. Per auto gaan we naar ons hotel in Groningen
.

 

 home     e-mail sturen