home

  Fly & Drive - Kameeldoorn rondreis door Namibia 

28 okt t/m 19 nov 2003

 

 

Otavi driehoek - Ghaub

 .

meer foto's

  


 

reisverslagen & foto's

dag 1-2: Windhoek-Otavi
dag 3-4: Ghaub
dag 5: Etosha 1
dag 6: Etosha 2
dag 7: Etosha 3
dag 8: Damara
dag 9: Swakopmund 1
dag 10-11: Swakopmund 2


 

dag 12-13: Sossusvlei
dag 14-15: Luderitz
dag 16-17: Fish River Canyon
dag 18-19: Kalahari 1
dag 20-22: Kalahari 2


terug naar home-NA

 

(klik op een foto voor een vergroting)

Gaestehaus Ghaub

Gaestehaus Ghaub
druipsteen grotten Ghaub met Mika
druipsteen grotten Ghaub
druipsteen grotten Ghaub met Mika
druipsteen grotten Ghaub

Gaestehaus Ghaub
 Ghaub - tuin  Ghaub - braai
 duizendpoot  Ghaub - kamers
Gaestehaus Ghaub
Gaestehaus Ghaub

Vrijdag 31 okt 2003

Goed geslapen. Om 7 uur nog even een erg frisse duik in het zwembad, tussen alle vogels die druk in de weer zijn met gezinsuitbreiding. Het koelt ‘s nachts sterk af en het is echt niet warm, maar de koperen bol staat al weer laag aan de horizon. Er blijft bewolking, zodat de temperatuur best te hebben is. Op de thermometer op het terras was het gisteren 32 oC max. en 18 oC min.

Na het ontbijt, gewoon met de gastheer Volkert aan dezelfde tafel, gaan we met Mika de zwarte bediende per jeep naar de druipsteengrot. Ca. 3 km terug op onze route, ligt een gat met treden naar een zwaar gesloten hek. Met Mika dalen we 38m onder de grond en ca. 400m lange weg door de gewelven en nauwe doorgangetjes. Soms is het op de hurken de weg vervolgen, dan weer steile opgang of dalen over ongelijke rotsblokken. We zijn met de Duitse familie uit Hamburg die onze vakantieroute precies omgekeerd heeft gemaakt. Erg mooie stalactieten en mieten zijn er te zien in vele kleuren. 2 vleermuizen en 2 kevers, waren de enige andere levende wezens hier in de “schoot van moeder aarde”. We willen ook nog naar het water, wat weer 30 meter dieper afdalen is. Op de gids en Sigrid  na gaan we niet meer het laatste stukje omlaag. En laten het water voor wat het is. De Duitse moeder verliest nog een keer haar evenwicht en maakt een flinke smakker op haar rug. Gelukkig hoeven we haar niet naar buiten te dragen.

Terug bij het licht zijn we blij de interessante tocht gemaakt te hebben. Moe maar voldaan gaan we weer nat van het zweet op de Jeep terug.  Douchen en lunchen.

Pas in de namiddag hebben we afgesproken om met Volkert  een trail over de ranche te maken. Dus we hebben tijd om te luieren. Om 13uur hebben we een lunch, van salade met brood.

Het ziet er dreigend uit, het rommelt op grote afstand. Toch is er eerst nog zon. Als het begint te waaien lijkt het alsof de hel gaat los breken , maar slechts enkele donderslagen en het geheel verwaait. Als we om 15:30uur naar de high-noon tea gaan (met koffie) vallen er enkele druppels. Hier blijft het bij. Het kleine boshert komt weer in de tuin van het terras aan de bloembakken  eten. In de "maulberen" boom zitten eekhoorns en veel vogels.

Om 16uur gaan we weg per jeep. Weer met ons 4-en en de 3 Duitsers. Over hobbelige wegen gaan we omhoog de bergen in. De farm beslaat 12000 ha. (gemeente Venray is 14000 ha groot) en heeft 700 stuks rundvee. Verder mag er overal wild rondlopen, zij beschermen bv. de eland-antilopen. De farms hiernaast schieten de dieren af, ofschoon ze een permit van de overheid hiervoor moeten hebben. Elandantilopen houden een crèche voor hun jongen. Enkele oudere dieren houden de wacht zodat de jeugd kan grazen.

Onderweg naar boven staan de kudu’s weer veilige afstand naar ons te kijken, zo ook de wrattenzwijnen. Alle wild vlucht als de Jeep stopt. Als we door blijven rijden zijn ze erg waakzaam, maar lopen niet weg.

‘s Avonds dineren we weer gezamenlijk met o.a. een jong Duits stel wat net gearriveerd is. Zij maken de route door Namibië ook andersom en vliegen dinsdag weer naar huis.

Als we om 2230uur naar bed gaan, blijkt de stroom uitgevallen te zijn bij ons appartement. De gasten van Volkert en Gisi slapen met hun klein kind in ons gebouw. Ook zij hebben geen stroom. Jet en ik proberen nog hulp te halen maar de weg naar het centrumgebouw is met stroomdraad afgesloten. Een poging om in de schakelkast nog wat te regelen,  strandt na enkele seconden. We zullen in de pikdonkere nacht met de zaklamp moeten volstaan.

Gereden:   0  km.

 

terug naar home-NA