home

  Fly & Drive - Kameeldoorn rondreis door Namibia 

28 okt t/m 19 nov 2003

 

 

Etosha NP  1

 .

meer foto's

  


 

reisverslagen & foto's

dag 1-2: Windhoek-Otavi
dag 3-4: Ghaub
dag 5: Etosha 1
dag 6: Etosha 2
dag 7: Etosha 3
dag 8: Damara
dag 9: Swakopmund 1
dag 10-11: Swakopmund 2


 

dag 12-13: Sossusvlei
dag 14-15: Luderitz
dag 16-17: Fish River Canyon
dag 18-19: Kalahari 1
dag 20-22: Kalahari 2


terug naar home-NA

..klik op de foto voor een vergroting 

zebra

bloeiende struik

giraf mangoesten  kromsnavel

leeuwen

zebra mangoesten

oryx

 struisvogels

gnoes

zebra's

zebra's grote vlakte
gnoes gnoe
oryx leeuwinnen

Zaterdag 01 nov 2003

Vannacht en ook vanmorgen heeft het geregend. Slechts 4mm volgens Volkert maar de tendens van het regenseizoen is gezet. Na de tips van het jonge stel gehoord te hebben over Etosha, vertrekken we richting Noorden. De zon komt niet echt door, maar als we in Tsumeb tanken en wat eten inslaan is het behoorlijk warm. Bij de pin automaten staan rijen mensen. Het is het einde/begin van de maand, zodat ook hier geld gewenst is. We sluiten aan in de kortste rij en pinnen ons geld.
 Na Tsumeb rijden we richting Etosha, weer een prima kaarsrechte asfalt route, ca 100km. Parallel aan de weg ligt een bed waar een spoorlijn op aangelegd moet gaan worden. Eveneens parallel loopt een hoogspanningslijn op 500m afstand. 
Net voor de ingang van het NP ligt onze Mushara Lodge. Een prachtig hoofdgebouw, prachtig luxe en met veel kunst ingericht. Van de gastheer krijgen we een drankje aangeboden. Truus overreikt hem de kaars die we bij Gisi in Ghaub hebben meegekregen. Ze kennen elkaar goed zo blijkt.
Omdat de kamers die allemaal in losse bungalowtjes op het terrein zijn gelegen nog niet klaar zijn, stelt hij voor de bagage hier te laten en dat wij naar het NP gaan.
Onderweg naar het park nemen we een jongen mee, die aan de poort van de lodge om een lift vraagt. Onderweg zien we al 2 giraffen, buiten het park !
We eten bij de ingang van het park buiten, zetten zelf koffie met ons stelletje en bekijken het wild wat hier rondloopt.
Wrattenzwijnen, zebra-mangoesten, vogels, hagedissen, etc.
We rijden vandaag de oostkant van het park. 
Het park is een grote zoutpan, ter grootte van half Nederland. De randen zijn iets hoger met bush en in de pan die in de regentijd drassig wordt en grote poelen water krijgt groeit kort gras. Hierop lopen de grazers, zoals gnoes, springbokken, zebra's. Maar ook struisvogels, giraffen, etc. 
Een turflijstje: 18 giraffen, 5 leeuwen, ontelbare zebra’s, gnoes, springbokken, gemsbokken. Enkele kudu’s, wrattenzwijnen, impala’s, struisvogels. Ook de vogelnamen halen we uit de beschrijving in het boekje, zoals, roofadelaar, witte ruggier, reuzentrappe, grautoko, parelhoen en vele nog niet opgezochte soorten.

In de overgang van pan naar droge bush rand liggen de grindwegen die leiden naar de drinkplaatsen, waar het wild zeker dagelijks naar toe moet. Bij deze drinkplaatsen is het meeste wild aan het eind van de dag te vinden. Hierover hadden we tips gekregen van de Duitsers. Zo waren er gisteren leeuwen bij Groot Okevi, maar vandaag hebben we het parend leeuwenstel bij de Tsumcor drinkplaats gezien. Zelfs een bus en enkele open park jeeps staan hier naar het trage sex spel te kijken. (Leeuwen doen er soms dagen over om het af te maken). Omdat het NP zo groot is, zijn de afstanden navenant.  Tussen de ene en de andere drinkplaats kan zo 20 km liggen, we rijden dan ook ca. 100km op alleen een klein deel in het oosten van het immense park.

Om 7uur sluiten de poorten van Etosha NP, dan moeten alle gasten eruit zijn. Alleen de gasten van de lodges en camps binnen het park kunnen tot na zonsondergang de dieren bekijken.

‘s Avonds goed gegeten in een luxe ambiance !!.

Gereden:  309  km

 

 

terug naar home-NA