Fiets vakantie  Mallorca mei-2007

home

FOTO's

 Mallorca07 - index

mail

zo 06 mei-07

vrijdag 11 mei 2007

Vandaag staat de strandrace naar de noordkant van Mallorca op het programma. Een rit van 134km zo blijkt en toch nog wat hoogte meters. We fietsen probleemloos naar Sineu en een eindje hier vandaag zien we een prachtig bloemenveld. Dus fotostop. Het resultaat is prima, minder prima is het verlies van Hans zijn nieuwe zonnebril. We kunnen hem  niet meer vinden. Helaas. Maar op de boulevard zijn voor enkele Euri vele Senegalese kopietjes van de grootste merken te koop. 

Kodak-Point

In Can Picafort vind ik natuurlijk mijn doel: het strandzand. Zand zat en ook nog eens in een fraai neushoorn zandornament. Dus een zandmonster bij het andere zandmonster en een foto. Na een hapje voedsel en 2x een ½ liter cola, gaan we verder naar het volgende stranddorp: Son Serra de Marina.  Ook hier wordt weer een monster zand genomen en onze fietstocht gaat verder door het binnenland naar Petra. Een lange glooiende weg met de wind in de rug. Toch is het erg warm en na Petra krijgen we de wind tegen en nog meer hitte. Ik heb het een beetje gehad en de reserves worden aangesproken. Het wordt langzaam moeilijker en bij het leuke café in  Montuiri waar Hans natuurlijk foto’s moet maken van de voetbalteams van Barcelona en van het team van Spanje uit het jaar ???.  Op het terrras zitten 6 oude baasjes hun leven te bespreken en natuurlijk het locale “Achter het Nieuws”.

Verder gaat de route via Randa, weer een behoorlijke klim en dan is het afdalen via Llucmajor naar Platja de Palma. Vooraal de laatste klimmetjes, gewoon viaducten eigenlijk, doen veel pijn in de benen. Terug op het terras  bij Paco&Juan is het weer goed toeven om de vochtbalans in evenwicht te brengen. 

’s Avonds het thuisfront nog gebeld en ook daar was niet echt schokkend nieuws. Na het diner even launchen op de kamer met de MP3 speler. Eigenlijk de muziek die we op de boulevard niet kunnen vinden. Het is alles Schlager hits, van de firma Ballerman, die het hele uitgaansleven beheersen in deze Mallorcaanse contreien. Er zijn langs de boulevard 14 kiosken met terras van Ballerman, het Megapark, der BierKönig etc . alles is Ballerman, ook Paco&Juan zijn slechts huurders van de grote multi.

’s Avonds weer naar de boulevard. Vandaag gaat de Keller bij het Megapark open. Een geweldige tolle Bude. Met op 3 tafels dansmeisjes, maar de stemming zit er nog niet in op dit uur van de avond. Ook de verpleegstertjes met grote spuiten krijgen de Stimmung nog nicht da.  Na 2 grote kelken bier gaan we verder en belanden weer bij der BierKönig. Hier is het nu druk en ook stemming. Na wat Engelstalige  muziek komt er weer duitse. We blijven lang, misschien wel te lang en zuipen dus weer te veel. Om 2 uur gaan we huiswaarts en vlakbij het hotel worden we aangesproken door 2 negermeisjes, die ons very nice vinden. Ze willen allebei heel veel van ons en zijn erg direct in hun lijfelijke benadering, maar wij gaan ondanks het aanbod hier niet op in.

zandmonster Can Picanfort

zandmonster Son Serra de Marina

ma 07-mei-07
di 08-mei-07
wo 09-mei-07
do-10-mei-07
vr 11-mei-07
za 12-mei-07
zo 13-mei-07

oC Mallorca

google earth
gps-garmin