Fiets vakantie  Mallorca mei-2007

home

FOTO's

 Mallorca07 - index

mail

zo 06 mei-07

Dinsdag 08 mei 2007

We proberen vroeg weg te gaan maar het lijkt niet te lukken. Als we om 07:45uur gaan ontbijten worden we weggestuurd. Pas vanaf 08uur kan er ontbeten worden. Wel kan er om 07uur al wat gegeten worden maar om 07:30 uuur gaan ze het ontbijt aankleden met gebakken eieren en pannenkoekjes etc. We starten onze koninginnerit om 09:30uur. Omdat Hans de routes laat beginnen buiten Arenal klooje we eerst een beetje. Ook bij de nieuwe autoweg via Manacor naar het Nooroosten van Mallorca heeft er voor gezorgd dat er enkele wegen  niet meer bestaan. Dus weer wat geklojo.

Als we de draad weer hebben opgepakt gaat het prima en via Binisalem gaat het naar Selva aan de voet van de Puig Major. Hier begint onze bergrit en bij het tankstation op ca 560m wordt er even een pauze ingelast. Verder gaat het naar de afslag naar Sa Calobra, ons doel van vandaag. Nog steeds zitten we slecht op ca 650m. Na de afslag is het eerst 2 km fors klimmen en dan krijg je de prachtige curven van de geweldige afdaling naar de kust te zien. We raakten in 2003 geobsedeerd door de fly-over in het traject maar de verdere kronkels zijn nog veel mooier. Echt veel mooier als ik gedacht had. 10 km dalen naar een point of nothing aan de kust.

Sa Calobra              Col Soller

Natuurlijk zand gepakt. Behoorlijk steil naar beneden, eerst op sokken en later blootsvoets. En nu….. dezelfde weg weer terug, Een tering eind omhoog van zeeniveau naar 800m. Maar wel prachtig !!!!. We waren gewaarschuwd voor de vele bussen, maar hebben hier niet echt last van. Boven besluiten we om voor goud te gaan. Dus via de Puig Major en Soller terug naar Platja de Palma. Een moeilijke en zware weg maar blij dit te kunnen doen. Prachtig weer en een tussenstop in Fortnalutx. Prachtige route. Mooi… mooi…  mooi…

Toch naar Paco & Juan om af te sluiten want we krijgen hier tenslotte ook nootjes, pindas.

170km 2700m klimmen.

Diner in het hotel en later toch weer der BierKönig aan de boulevard. Leuk en weer is het 00.00uur als we naar het hotel terug gaan.

Oh ja op de boulevard worden we binnen gevraagd om naar Gute Madchen, Allen Oben Ohne te komen kijken, met als toevoeging Und Frisch Gewasschen. En wel 36 stuks. Na discussie, vinden we het laag en onder ons niveau.

zandmonster Sa Calobra

ma 07-mei-07
di 08-mei-07
wo 09-mei-07
do-10-mei-07
vr 11-mei-07
za 12-mei-07
zo 13-mei-07

oC Mallorca

google earth
gps-garmin