Fiets vakantie  Mallorca mei-2007

home

FOTO's

 Mallorca07 - index

mail

zo 06 mei-07

Zondag 06 mei 2007.

Vanmorgen of eigenlijk nacht komt Henk van Ass op de afgesproken tijd om 02:45 uur mij ophalen en na uitgeleide gedaan door mijn lieftallige vrouw gaan we naar de Mambostraat om mijn gezel van komende week op te halen. Nadat het 2e fietskoffer in de C5 van Henk zijn broer is geladen rijden we naar Dusseldorf Flughafen.  
Om 03:50 u zijn we op de airport en wensen we Henk een mooie tocht vandaag met  TCY.  We checken in en gaan een koffie drinken, de zg. goeie duitse sloeber. 

 Hotel Riu Concordia

Met een snelle transfer van het vliegveld naar het hotel krijgen we onze kamer en maken we kennis met de JDR mensen. Ze hebben ook een fietskelder maar veel kleiner dan bij Fred. Een welkomstpakket met bidons en sportdrank verpakt in een babybadje blauw rugzakje. Hans laat z’n Garmin contact leggen met de satellieten en als dit is gebeurd gaan we onze uit de koffer weer opgebouwde fiets  berijden voor een ritje naar Villafranca en weer terug. Ca 100 km over met name op het verste stuk kleine rustige wegen. Ook krijgen we de 7Heuvelenweg van Porreres naar Llucmajor voor onze kiezen. Als we in Platje de Palma zijn  gaan we onze vochtbalans weer op peil brengen bij Paco & Juan bij hotel Tauruspark. Te lang en te veel vocht met enkele Nederlanders uit de omgeving van Apeldoorn , maar prettig gebuurt. Terug in Hotel Concordia gaan we na het douchen  naar  Frankie om nog een flard van de wedstrijd van AZ tegen Ajax te kijken. Tot veel genoegen van Hans wint Ajax uiteindelijk met penalty’s 8-7.. Gemazzel !
Na afloop doen we nog een poging om in ons hotel het 1/2pension te gebruiken. We zijn veel te laat maar toch welkom en kunnen nog wat van het buffet nemen en lekker eten. Hans gebruikt het woord Real Madrid en Ruud van Nistelroy en dit opent zaken bij de bediening die anders minder goed mogelijk zouden zijn. Zeker het toetjes buffet is lekker en hier moeten we morgen op tijd voor zijn. Tijdens het eten hebben we weer een prettig gesprek met de JDR mensen. Een van de 2 is een bekende die we kennen van vorige fietsverblijven bij  Der Fred: Alain, een vriendelijke Belg.  
Na afloop gaan we op de kamer dit verslag maken en op naar de boulevard zum BierKönig o.i.d.  In de BierKönig is het goed druk en de meisjes dansen weer op tafel. Ik mis eigenlijk de paal waar ze zich aan vast kunnen houden. Het blijft toch gevaarlijk en veiligheid gaat boven alles. Een groep van 3  zussen met vriendin uit Krefeld klampen ons aan en weer wordt er teveel vocht ingenomen. Ze willen alles van ons weten zelfs Hans moet zijn Ausweiss laten zien. Ze begonnen natuurlijk over leeftijd, getrouwd etc. Met flink harde Schlager muziek gaan we om 00:30 uur te bed. Te laat en te zat.  
98km gefietst.

ma 07-mei-07
di 08-mei-07
wo 09-mei-07
do-10-mei-07
vr 11-mei-07
za 12-mei-07
zo 13-mei-07

oC Mallorca

google earth
gps-garmin