Vakantie Malaysia, Rondreis
27apr t/m 11 mei 2002
FOX
"Het Beste Van Malaysia"

 hotels

 foto's Internet verslag home vakanties
Kuala Lumpur Taman Negara Kota Bahru Penang Langkawi

klik op de foto's voor een vergroting

- KOTA BAHRU -

Vrijdag 3 mei 2002.

Vanmorgen vroeg op: 6:3ouur. 8uur vertrek per boot naar Kuala Tembeling, de "bewoonde" wereld. De 1uur en 45min durende tocht stroomafwaarts verloopt zonder natte kleding. Aan de steiger staat de bus al klaar. Onze in bewaring gegeven koffers worden gebracht, terwijl wij iets drinken op een van de terrasjes. Na een busrit van 1,5uur zijn we in Kuala Lipis. Een middelgrote plaats waar we gedropt worden om te lunchen en inkopen te doen voor de treinreis. Bij het plaatselijke busstation eten weer kip met nasi. Er wordt veel vis gegeten en het rundvlees is erg taai. Van beiden zijn we geen liefhebbers. Hierna duiken we een market in en shoppen wat food om te overleven tot morgenvroeg. Wellicht zijn we vanavond te laat in Kota Bahru om nog iets te eten.

Bij het bezoek aan de lokale markt komt er een echte oudere IndiŽr vragen waar we vanaf komen en waar we heen gaan. Hij vertelt dat hij in " the Brittisch Armee"  heeft gediend. Hij praat precies als in de komische TV-serie van het Brits leger in India. Hierna geeft hij mij een hand, een erg natte, waarvan is niet duidelijk, maar ik droog de mijne af met een wettie. Daarna nog een ijsje, net als in NL zijn hier de Solero's en Magnums overal te koop.

De busreis wordt vervolgd door een afwisselender landschap, mooi en bergachtig. Ook hier weer plantages met de arenpalm voor de palmolie, wat wordt gebruikt bij de zeepfabricatie. In Gua Masang zijn we ruim op tijd op het station. We kunnen nog even naar een "schoon" toilet bij de Kentucky Fried Chicken en hierlangs hebben ze ook bier. In de trein, die net als bij de NS 30 min. vertraging heeft, hebben we plaats in een airco wagon. Het is lekker koel, zodat de thermopane beglazing beslagen is, waardoor je niets ziet. Truus en ik gaan dus naar de kantine wagen, waar het plofheet is, maar met een open raam een mooi uitzicht naar buiten is.  Na enkele uren door een afwisselend bergachtig landschap arriveren we in Krai. Hier moet de trein 45min wachten om te wisselen met de nachttrein naar Singapore. DE centrale stad na Kuala Lumpur voor MaleisiŽ We gaan even de stad in voor een biertje. Maar bier is bij de moslims niet te krijgen, we worden verwezen naar de chinees, die minder fundamenteel over alcohol doet.

Verder gaat de reis naar het noorden. Ondertussen wordt het donker en het wordt "elkaar onderhouden" in de trein. Om 21:45uur zijn we in Kota Bahru. De bus staat klaar voor het station en we worden door een gat in de afrastering op een snelle manier de bus in gedirigeerd. Kota Bahru is streng mohammedaans, de islam is hier de basis van het leven.

Ons hotel is een van de weinige hoge gebouwen in de stad en nieuw en erg lux. Het Renaissance hotel heeft 5 sterren en er zijn en worden kosten noch moeite gespaard om dit ook uit te stralen. De glazen deuren met gouden krukken zwaaien voor ons open en na een welkomstdrankje kunnen we naar onze kamer, nr. 1209 op de 12e etage. Luxe over luxe. Gangen zo mooi, ook de kamer is AF! Het sanitair navenant. Grote kamer met een luxe bureau. Een aansluiting voor de laptop en internet, maar om te internetten in het hotel is het te laat.  Ook de stad is dicht op een vrijdag avond na 10en. De vrijdag is de zondag van de Islam en in deze stad wordt dan niet gewerkt. Koffie/thee kan gezet worden op de kamer en er is zelfs een strijkplank met strijkijzer. Maar slechts EEN kamerjas en EEN paar badslippers.

 

top

laatst bijgewerkt:
18 sep 2006

e-mail sturen

homepage

 

 

 

 

 

 

 

 

top