home

Vakantie Kroatië - Italië      vr 25 aug  2006

Vorarl - Bodensee -Zwarte Woud

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
13/08 14/08 15/08 16/08 17/08 18/08 19/08 20/08 21/08 22/08 23/08 24/08 25/08 26/08 vak

Vr  25-aug-06

 Vanmorgen afscheid van Italie en op naar die Heimat. Via de Reschenpass rijden we Oostenrijk in en passeren Nauders. Door een nauw dal komen we in het Inntal. Via veel tunnels en bij Landeck een van 6km, komen we op de Arlberg autobaan. Opnieuw veel tunnels en net voordat we tol moeten betalen slaan we gauw af naar Lech.

In Lech zouden we koffie drinken maar het parkeren is een probleem. Hoe doet Beatrix dat ??

Daarom rijden we gewoon door naar Warth om op een terras Kaffee mit Kuchen zu geniessen. Dan volgt een erg mooi stukje Vorarlberg met heel hoge en steile maar groene bergen. Via Schröcken en Schoppenau rijden we over zeer smalle wegen naar Bregenz. Hier nemen we een stukje autobahn, we hebben tenslotte een sticker. NB: aan de grens met Duitsland wordt elke auto door de Mautdienst over het grensterrein geleid en gecontroleerd.

Via de boorden van de Bodensee rijden we westelijk en bij Stockach wordt er weer gepauzeerd om wat te eten.

Een stukje autobaan naar het noorden tot Villingen-Eschingen en dan gaan we dwars door het Schwarzwald. Dat wil dus ook zeggen dwars, want we nemen echt de stille weggetjes tot vervelends toe. Wel aardige natuur en aardige bouwstijl. Morgen willen we naar Riquewihr in Frankrijk en daarom rijden we vandaag tot dicht aan de Franse grens. We zoeken Sasbach uit en als we gasthof Löwe zien, besluiten we daar gewoon te gaan overnachten. We krijgen een prima kamer in een dependance naast de oude gasthof. Vriendelijke mensen, ze vragen of we getipt zijn en waar we vandaan komen en heen gaan.

 Kmstand: 174699 =  451 km

 
           .
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

.mailen  home terug vakantie .terug naar home-kro-ita
       
.

.

.

.,,

.