home

Vakantie Kroati - Itali      di 22 aug  2006

Dolomieten II - Falzarego - Cortina

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
13/08 14/08 15/08 16/08 17/08 18/08 19/08 20/08 21/08 22/08 23/08 24/08 25/08 26/08 vak

Di 22-aug-06

 Vanmorgen mag ik deel 2 van de Dolomietenronde gaan rijden. Vanuit Arabba eerst een eind dalen van 1600 naar 1414m en vervolgens de klim naar de Folzarego en Valparola op 2200m. Een mooie weg tussen veel boompartijen, maar met mooie uitzichten. Zeker het bovendeel biedt weer een prachtige blik op zon granieten kolos. Van de Falzarego naar de Valpartello is nog een venijnig stukje met 10% klimmen en flinke tegenwind. Dan dalen in Sd-Tirol naar La Villa op 1420m, waar ik een verdiende cappuccino met strudel nuttig en weer verder fiets naar Corvara, zon 100m hoger maar wel 5km verder, dus een makkie. Vanuit Corvara nog een pittig stukje klimmen naar de Campalongo op 1875m.

De wegen zijn hier uitstekend, Frankrijk staat bekend om de slechte wegen, maar hier zijn ze prima onderhouden. Enkel bij de afdaling zijn verraderlijke lengtespleten die je moet vermijden.

Bij de auto de fietsketting even gekuist en de fiets in de auto gelegd, klaar voor morgen. Truus heeft niet zoveel in de zon kunnen zitten lezen, de zon draaide al snel om ons onderkomen en de zon was ook geregeld weg.

s Middags naar Cortina. Onderweg op de passo Falzarego neem ik de gondellift naar de Lagazuoi op ca 2800m.

Een zeer snelle verbinding met boven, waar een schitterend uitzicht op de stenen granietwereld te zien is. Veel mensen en opvallend veel kleine kinderen die mee naar boven worden genomen. De bergwereld is hier mooi te overzien. De prachtige brokken liggen dan weer in de zon dan weer in de schaduw, zodat het uitzicht wisselt. Met veel fotos ga ik weer per gondel naar beneden.
na een drink gaan we naar Cortina d Ampezzo. De grootste plaast hier in de buurt. We hebben snel een parkeervakje wat afgelegen op een grote parkeerplaats gevonden en gaan te voet omhoog het centrum in. Cortina is een luxe plaats met veel grote hotels, veel luxe winkels (merk winkels en nogal wat bont) en chique geklede mensen. Op de winkelstraat staan wel 10 beelden van mensen die zo op straat zouden kunnen staan of zitten. Een vioolspeler, een fotograaf, een wachtende man zittend op de bank en een krant lezend, enkele bankjes met vrouwen die keuvelen.

Na een cappuccino en aansluitend een gelati gaan we weer naar de auto en zijn om 18:30uur thuis in Arabba.

De laatste keer duik ik nog even de sauna in en om 20uur gaan we weer eten in Albergho Pordoi.

Het eten is er prima en de bediening ook. Eigenlijk gaat het te vlug met serveren.

 Kmstand: 173932 =  77 km

 
     
       
       
       
       
       
       
       

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

.mailen  home terug vakantie .terug naar home-kro-ita
       
.

.

.

.

.