home

Vakantie Kroati - Itali      ma 21 aug  2006

Sella Ronde wandelen

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
13/08 14/08 15/08 16/08 17/08 18/08 19/08 20/08 21/08 22/08 23/08 24/08 25/08 26/08 vak

Ma 21-aug-06

 Vandaag verse broodjes gehaald bij de locale bakker. Ze kosten slechts 15 cent per stuk, wat voor Dolomietaanse begrippen goedkoop is. 6 eieren 3 en een pakje boter ook 3. Trouwens het eten is ook niet duur, we hebben nu 2x gegeten voor 30 en 31 incl. wijn en bier. De centrale kassier rondt zelfs de bedragen naar beneden af en geeft geen muntgeld retour.

Na het ontbijt gaan we wandelen bij de Sella-pas. Hier volgen we een pad de bergen in en verbazen ons aan de klimmers hoog tegen de immense brok graniet. Ze roepen/praten eigenlijk best hard, hierdoor zien we ze ook en tellen 17 klimmers over de wand verdeeld. Ze zijn in groepjes van 2 of 3 en zitten op verschillende hoogten.

Een mooi schouwspel, zeker als je geen hoogtevrees hebt. Als we teruglopen naar de auto wil een camper ons plekje innemen en Truus zwaait me terug, alsof er een flinke deuk in de auto zit, of een ruitje ingetikt.

We rijden naar beneden naar Canazei en eten in een lekker zonnetje een pizza. Na de pizza rijden we via de passo de Fedaia naar Livinolongo en terug naar Arabba. Onderweg hebben we een mooie blik op de immens grote Marmolade gletscher. Het weer is al 3 dagen s morgens zonnig en verder op de dag steeds meer wolken en zaterdag en zondag regende het om 16uur.  Vandaag ziet het er ook zo uit, maar het blijft droog. Wel is het fris ( Sella pas 13oC) en er staat een stevige bries.

Als we om 15uur in Arabba zijn, ga ik nog even de passo di Pordoi doen. 640m klimmen en 10km lang. Een mooi lopende pas met een prachtig uitzicht naar beneden over het wegverloop. Wel weer druk vind ik en veel bussen die het rondje rijden. Wel veel minder motors en fietsers vandaag. Na 1uur en 10 min ben ik terug en ga me lekker verpozen in de weer lege sauna beneden in ons appartementen complex. Truus vermaakt zich weer met een heel aantal letters, die op een gebonden aantal bladzijden papier staan gedrukt.

s Avonds eerst nog even naar huis gemaild bij de vriendelijke mevrouw in de Stube. Voor 1,40 mag exact 20 min de internet gebruikt worden. Hier in Italie is de @ op een heel andere toets en de z en y zijn gewisseld. Bovendien was op deze zeer stroperige connectie ook nog op een aantal toetsen de letters weggesleten. Heel anders dan in Zadar en Novi Vinodolski waar een zeer snelle verbinding was, het een gratis en het andere voor weinig geld.

Weer goed gegeten in het dorp nu bij La Table.

 Kmstand: 173855 = 80 km

 
   
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

.mailen  home terug vakantie .terug naar home-kro-ita