home

Vakantie Kroati - Itali      zo 20 aug  2006

Dolomieten - Sella ronde

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
13/08 14/08 15/08 16/08 17/08 18/08 19/08 20/08 21/08 22/08 23/08 24/08 25/08 26/08 vak
Zo 20-aug-06 

Vanmorgen ga ik fietsen. Het Sella rondje of de baby versie van de Dolomieten-marathon. 55km over 4 passen met totaal 1600 hoogtemeters. Om bijna 9 uur vertrek ik richting Corvara. Mooie paswegen en schitterende granieten brokken aan de horizon. Het zijn werkelijk prachtige lichte (met zon erop witte) rotsmassieven. De een is nog stekeliger dan de ander, maar de hoge steile wanden zijn nog het indrukwekkendst.

Er zijn erg veel fietsers op de weg, de meeste kom ik tegen. Ik ga deze richting uit omdat ik in Arabba zit en ik anders de langste helling als eerste krijg. De Marathon gaat met de klok mee, maar doet er nog wat lussen bij. Het Sella rondje is eigenlijk een berg van 1600m hoogteverschil met enkele forse afdalingen erin. De 1e klim naar de Campolongo is slechts 273m. Dan een afdaling naar Corvara van 307m en de langste en ook de mooiste klim naar de Gardena van 553m. Weer een afdaling van 250m en een klim naar de Sella van 343m. Het 1e stuk gaat over een smalle weg met bomen, maar de hoge Dolomieten reuzen torenen er hoog bovenuit. Het bovenste deel is weer met een wijds landschap met haarspeldbochten. Het is erg druk op de wegen en de vele lijnbussen die het Sella rondje doen om alle wandelaars weg te brengen en weer op te halen van de liften zorgen vaak voor problemen en oponthoud in de Tornantes. Ook de vele motors maken het geheel niet veiliger. Het is gewoon druk op deze mooie zonnige frisse zondag. Na de Sella weer een afdaling van 399m naar de afslag naar de Pordoi en Arabba. De Pordoi gaat weer 425 omhoog waarna de lange en mooie afdaling naar Arabba van 638m volgt. Het geheel in 3,5 uur gefietst, wat volgens mijn bijbeltje in 3 uur had gemoeten. Ik heb toch echt mijn best gedaan, dus ben toch tevreden. Na een douche en een kop soep met brood gaan we het geheel nog een keer met de auto rijden en even het Grodnerthal in waar volgens het activiteitenprogramma van ons Hotel Evaldo een Fallschirm show en Drachenflieger te zien zijn. Ik heb ze vanaf de Sella gezien, maar de wind is behoorlijk dus zal het wel afgelast zijn. Na een terrasje in Wolkenstein toeren we weer naar ons Sella rondje om thuis in Arabba de sauna van het huis eens te proberen. Ik ben de enige gebruiker vandaag.

s Avonds als we uit eten gaan, lopen we nog even een internet cafe binnen. We kunnen internetten maar dan moeten we onze passen laten zien en een formulier in 3voud invullen. Wat een Gestapo!!.

Weer lekker gegeten op hetzelfde adres als gisteren.

 Kmstand: 173775 = 61 km

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

.mailen  home terug vakantie .terug naar home-kro-ita
       
.

.

.

.

.