home

Vakantie Kroatië - Italië      vr 18 aug  2006

Kustweg - Istrie

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
13/08 14/08 15/08 16/08 17/08 18/08 19/08 20/08 21/08 22/08 23/08 24/08 25/08 26/08 vak

Vr 18-aug-06

 Vanmorgen vertrokken richting Rijeka / Istrië. Truus wil nog wat oude herinneringen ophalen. Bij Rijeka is het kostdruk en als de vermelding Pula ineens niet meer op de borden te zien is, worden we de weg kwijt en komen we te  ver richting Zagreb. Maar niet getreurd, bij een chauffeurs café wordt gekeerd en weer terug gereden naar Rijeka.  De weg door Istrië is lang en wat moeizaam. Als we in Umag arriveren rijden we naar het vakantiedorp Stella Maris. We herkennen de flatjes en de camping, maar er zijn veel huisjes bijgebouwd, veel tennisbanen en een groot tenniscourt. In Umag komen nog sommige dingen bekend voor. Ik vind dat er veel minder kramen zijn dan vroeger, maar deze staan er later ook. Aan de zeezijde genieten / lounchen we op een terras en zien hoe de golven over de eerste tafels spatten. De zee is wat wild.

Hierna proberen we een kamer te vinden, maar of de prijs is te hoog of het gebouw staat ons niet aan. Even buiten Umag kunnen we pas om 19 uur terugkomen, etc. Dus rijden we naar Novigrad en richting Buje. Hier even buiten Novigrad gaan we weer vragen voor een kamer. Een vriendelijke doch vette man met puist laat ons de kamer zien. Het rek met was moet voor de deur weg worden gehaald zodat we de kamer kunnen zien. Met douche en toilet en dat voor €30 zegt hij toe. Zijn vrouw moet dan nog wel even het bed opmaken. We spreken af dat we dan naar Novigrad gaan en daar eten en dan om ca 21uur terugkomen.

Dus wordt Novigrad nog bekeken en een terras gepakt en alles op zijn dooieakkertje gedaan. Na het eten en nog een terras gaan we om 20:30uur richting kamer. Als we daar aankomen (alles is donker) komt er een jongere vrouw naar buiten en meldt ons dat de kamer niet doorgaat. Haar vader had het wel afgesproken maar helaas. Nu komt het helaas niet zo overtuigd over, maar ze verwijst ons naar Novigrad bij een of ander café.

Aldus morrend de verwijzing opgevolgd, maar in Novigrad op de plek welke ze zei, wel een café maar geen kamers. Het is inmiddels 20:45uur en hartstikke donker. We rijden richting Porec en vragen bij verschillende hotels en kamerbemiddeling om een kamer, maar overal zijn ze vol, of ze doen geen moeite meer. Dus besluiten we om terug te gaan richting Novigrad en daar bij een paar vakantiepark hotels te vragen. Maar ook hier niets. Uiteindelijk besluiten we om in de Seat Toledo te overnachten. Eerst staan we een tijd bij een groot winkelcomplex, maar daar is zoveel herrie van de laad&los ploeg, dat we besluiten om een andere plek te zoeken. Bij hotel Maestral op een parkeerplaats, met een casino en veel plek.

Vaak worden we wakker, dan weer van een auto of muggen of een gevoelige rug. Hotel Toledo is niet je dat. Maar alles moet je een keer meemaken, ook een keer als displaced persons.

Km stand:      173381  =        283 km

 
     
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

 

.mailen  home terug vakantie .terug naar home-kro-ita
       
.

.

.

.

.