home

Vakantie Kroati - Itali      wo 16 aug  2006

Zadar-Nin-Pag

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
13/08 14/08 15/08 16/08 17/08 18/08 19/08 20/08 21/08 22/08 23/08 24/08 25/08 26/08 vak

Wo 16 aug-06

Vandaag gaan we terug in de tijd. We gaan naar Zadar en  Nin om te kijken wat we ons nog herinneren.

De stad Zadar was toen druk en is het nu nog. We rijden tot aan de veerboot naar Ancona waar we op het trottoir een plekje vinden. Vlakbij is een internet caf, maar de connectie is verbroken en men krijgt deze niet meer aan de praat. De ober verwijst ons naar het Arsenal, even om de hoek. Het is een oud gebouw, maar hypermodern ingericht met design meubels etc. En het internet is Free!!!. Snel hebben we de mail opgevraagd van o.a. ons Bauk en weer teruggemaild. Het weer wordt morgen meer bewolkt maar wel 31 oC.

We wandelen door oud Zadar en gaan dezelfde kerken in als in 1988. Ook veel winkels met opruiming. Op een terras wordt koffie gedronken en nog een tijdje mensen gekeken. Dan krassen we op en rijden naar Nin. Net voor Nin ligt Zaton. Het vakantiepark van 1988 met de grote discotheek.

Nin heeft ook een flinke upgrade gemaakt en ziet er nu mooi uit. De oude opgravingen zijn bewaard, maar de straatje zijn mooi opgeknapt met veel terrasjes. Ook het beeld van de heilige Grgurj van Nin staat er nog steeds te staan met zijn koperen grote teen. Ook hier weer een drankje en nog een bezoekje aan de kapel van st.Nicolaas op de terp even buiten Nin, gaan we richting Pag. Over de hoge boogbrug rijden we het maanlandschap in van pag. Hartstikke wit en stenig. En net als beschreven in het ANWB boekje, de eerste geiten. Makende de beroemde Pager kaas. Waar ze van vreten weet ik niet maar het is alles behalve groen, deze witte steenhoop.

30km is het rijden naar de plaats Pag in het midden van het eiland. Verbonden met 2 bruggen ligt Pag hier Pag te wezen. Slapend en wat sober. Zeker in vergelijk met Rab is Pag erg karig. Weinig groen en veel minder toeristische kraam. Wellicht wel origineler. Voor Manja wordt hier een kleurige veerkikker gekocht, om boven het bed of box te hangen. Hier nuttigen we een soepje en nemen nog een ijsje op de hand en rijden weer vasteland waarts. Nog even bij Dolinski een monster kiezelstrandzand en een fotoshoot bij de brug.

Om 17uur z

Km-stand: 172880 = 155km

     
       
       
       
       
       
       
       

 

.mailen  home terug vakantie .terug naar home-kro-ita
       
.

.

.

.

.