home

Vakantie KroatiŽ - ItaliŽ      di 15 aug  2006

Rab - kustweg

.klik op een foto voor een vergroting of op de datum voor verslag
13/08 14/08 15/08 16/08 17/08 18/08 19/08 20/08 21/08 22/08 23/08 24/08 25/08 26/08 vak

Ma 14-aug-2006

 Vanmorgen regen in Rennweg en na het ontbijt nog steeds regen en verder naar het zuiden nog meer regen.

Via de WŁrzenpass gaan we SloveniŽ binnen en verlaten we Europa en de Euros. Nu is het Sloveens geld en Kroatische Kunaís die de volgende dagen bepalen. Na Kranjska Gora komen we op de autobahn die van de Karawanken tunnel komt. SloveniŽ is nog lang niet klaar met de autowegen en er zijn slechts enkele autobahn kilometers die echt klaar zijn. Net voor Ljubljana moet er tol betaald worden en met een weidse boog om de stad gaan we richting Zagreb. De regen stort soms neer, dan is het weer droog of miezert het maar de meestal is het nat. Bij Novo Mesto vergeten we richting Karlovac te gaan en moeten we na een 10-tal km weer omkeren om de route weer op te pakken. We besluiten om naar de kust te gaan en later op de terugweg naar ItaliŽ de Plitivice meren aan te doen. De weerberichten zijn slecht en pas vanaf woensdag zal het droger worden. We passeren bij Metlikovac de Kroatische grens en de weg is droog. Een eind verder schijnt de zon.
KroatiŽ heeft flink wegen aangelegd na de oorlog. Een gloednieuwe (tol) weg gaat dwars door het achterland richting kust naar Rijeka en naar het zuiden Split. We buigen af ter hoogte van Senj en in zonovergoten Senj zoeken we een onderkomen voor vannacht. Bij een kamerbureau kunnen we een kamer krijgen voor   Ä 38 lo. Een meneer brengt ons per auto hoog boven de stad om de kamer te bekijken. Aan het eind van een erg steil weggetje ligt onze kamer met uitzicht over de Kvarner baai.

Als we weer beneden zijn gebracht gaan we met wat boodschappen met de auto omhoog en nestelen ons op het terras. Het weer slaat om en de bewolking neemt toe en Truus huivert. Het is nu 18:25uur.

In Senj is een soort carnaval vandaag en de Yugo-muziek galmt omhoog. We gaan vanavond een kijkje nemen.

Als we naar beneden gaan, komt ons de muziek al tegen. Veel mensen op de been en verklede groepen trekken met harde muziek door de straat. Romeinen, verklede bloemen, Vestaalse maagden, oermensen etc. Een bonte stoet. We proberen in een van de restaurants eten te krijgen maar we worden doorverwezen naar even van de route. Op een leuk terras eten ook nog eens niet verkeerd. Als de optocht voorbij is, wordt het terras erg druk en krijgen we zomaar opeens de rekening. We houden immers een tafel van 4 bezet !!!.

We gaan onze klim omhoog, ca 300 stappen klimmen. Moe als een maai gaan we tebed. Tot laat in de nacht is er harde muziek en om middernacht is er vuurwerk.

Km stand:      172510  = 438km

 
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       

 

 

.mailen  home terug vakantie .terug naar home-kro-ita